Nov
18

PIONEER DJ XDJ1000 - Een nieuw begin


Jarenlang was de Pioneer CDJ2000 Nexus het vlaggenschip van Pioneer en ook de meest gebruikte CD DJ Speler. De afdeling waar de Pioneer DJ producten vandaan komen heet nu ook heel toepasselijk Pioneer DJ.
Vandaar dat alle DJ's erg benieuwd waren naar het nieuwe model dat zojuist geïntroduceerd is.

De nieuwe XDJ1000 is gebaseerd op de CDJ2000 Nexus. Het valt direct op dat er iets minder fysieke knoppen op het apparaat aanwezig zijn, en dat het apparaat iets compacter is. Wanneer je beide apparaten aanzet, dan merk je dat het Jogwheel bij de CDJ2000 Nexus oplicht en bij de XDJ1000 blijft dit onverlicht.
Vervolgens wil je natuurlijk je collectie muziek gaan gebruiken. Bij de CDJ2000 Nexus kon je terecht met je SD-card, USB-stick, CD, DVD en netwerk-link. Bij de XDJ1000 hoef je enkel nog je USB-stick mee te nemen. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar is uiteraard wat minder flexibel.

Het display van de XDJ1000 is echter weer wel een Touchdisplay dat ook wat groter is dan het display van de CDJ2000 Nexus. Dit werkt wat intuïtiever dan de knoppen die in de buurt bij het scherm zitten van de CDJ2000 Nexus. Wel zijn knoppen op de tast te vinden en moet je bij een Touchscherm altijd goed kijken of je de juiste functie bediend. De 3 Hotcues zitten nu in het touchscherm en ook de needle-search is verhuisd naar het touchdisplay.

Een onderdeel waar de XDJ1000 meer functionaliteit biedt dan de CDJ2000 Nexus is de 'Beat Jump' en de 'Loop Move'. Zo kun je vooruit of achteruit door een nummer bewegen. Uiteraard is dit allemaal Quantized en blijf je dus perfect in de maat.

De XDJ1000 zal voor de professionele gebruiker niet direct een vervanger zijn voor de CDJ2000 Nexus als Clubstandaard, maar kan wel een functionele uitbreiding zijn van een bestaande set. Voor de serieuze thuisgebruiker zal de fors lagere aanschafprijs waarschijnlijk wel een reden zijn om voor de Pioneer XDJ1000 te kiezen

Links

Impact Productions - Loddersweer 36 - 4942 AG RAAMSDONKSVEER